Vall de Camprodon Gastronomia

A la Vall de Camprodon ha existit des de sempre una forta tradició ramadera i agrícola, de manera que la producció i elaboració de producte agroalimentari ha estat sempre un sector molt important tant a nivell econòmic com turístic.

Més informació i adreces d’interès,

al lloc web dels productes agroalimentaris de la Vall de Camprodon

La riquesa gastronòmica de la Vall de Camprodon, tant pel llegat històric, ha marcat una cuina tradicional de muntanya de gran qualitat, plena de noves propostes que sorgeixen de les joves cuines creatives. L’estiu de 2005, amb l’objectiu de recuperar, preservar i promocionar aquest patrimoni tan suggerent –gastronomia, productes i tradicions-, i d’enriquir-lo en la mesura del que sigui possible, va nèixer l’associació cultural i gastronòmica Cuines de la Vall de Camprodon.

Més informació i adreces d’interès,

al lloc web Cuines de la Vall de Camprodon

 

 

Un primer tast del producte agroalimentari de la Vall de Camprodon

 

L’Associació de Criadors d’Eugues de Muntanya neix l’estiu de 2006 amb la motivació dels ramaders per desenvolupar el sector i amb l’objectiu principal de la conservació, millora i foment de les races equines.

Al Ripollès, s’ha consolidat la marca  Poltre de Muntanya del Ripollès, que trobeu a les carnisseries i segueix un estricte reglament de producció que en garanteix la qualitat i que li permet tenir certificat de garantia.

Podeu trobar totes les notícies relacionades entrant a l’enllaç: Associació de Criadors d’Eugues de Muntanya del Ripollès, Cavall Pirinenc Català

El Poltre de Muntanya forma part de la marca Productes del Ripollès

Associació de criadors d’eugues de muntanya del Ripollès – Mas La Illa, 10 – 17869 Llanars – Telèfon: 629 724459

.

LOGO_TRUMFA_definitiu

A la Vall de Camprodon, la trumfa o patata s’ha cultivat des d’antic amb magnífics fruits i com a reflex d’una economia de subsistència. Actualment és un cultiu complementari per als pagesos de la Vall i contribueix a consolidar la seva economia.

Els principals productors de la Vall de Camprodon, agrupats en el si de la cooperativa Ramadera de Molló, treballen amb una trumfa homogènia i de qualitat a partir d’un cultiu que segueix el reglament de producció, consensuat entre tots els seus membres i supervisat per una entitat certificadora oficial.

Podeu trobar totes les notícies relacionades entrant a l’enllaç: Trumfa de la Vall de Camprodon i Cooperativa Ramadera de Molló.

La Trumfa de la Vall de Camprodon forma part de la marca Productes del Ripollès.

Cooperativa Ramadera de Molló – C/ Guardiola,1 – 17868 Molló – Telèfon: 972 74 10 01

Lloc web de la Trumfa de la Vall de Camprodon

.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Un dels productes més ben valorats a la vall de Camprodon són els seus embotits, elaborats de manera artesana i tradicional en un conjunt ampli de carnisseries i xarcuteries que ofereixen la venta directa dels embotits en el propi establiment.

.

formatge_web

Productes com el formatge fresc, el mató, el iogurt i altres varietat de formatges s’elaboren de manera artesana seguint mètodes tradicionals a la Vall de Camprodon. A partir de la llet crua o pasteuritzada de les vaques, cabres i ovelles criades a les explotacions ramaderes de la mateixa vall, se n’obtenen aquests productes d’elevada qualitat que representen ja una identitat al nostre territori.
.
galetes_web
L’elaboració de dolços a la vall s’ha fet de manera tradicional i artesana des de temps antics. Un bon exemple d’això és la Fàbrica Birba que, amb més de 100 anys d’història, segueixen elaborant les seves galetes a l’estil tradicional i s’han convertit en una gran marca arreu de Catalunya.
.
mel_web
Pel que fa a la mel i les melmelades, són productes naturals o elaborats a partir de productes naturals, que es conserven i permeten gaudir-ne durant tot l’any. La producció i elaboració és totalment artesana i tradicional. La mel és una substància natural dolça produïda per les abelles mel·líferes a partir del nèctar de les plantes i altres elements i s’ha utilitzat com a edulcorant des de temps antics. La melmelada, en canvi, és un producte de cocció elaborat a partir de fruites a les que s’hi afegeix sucre. Es tracta de productes energètics pel seu elevat contingut en sucres i molt presents en la cuina catalana en dolços, esmorzars i acompanyaments de begudes com és el cas de la mel, a més de ser utilitzats cada vegada més com a ingredients en salses i acompanyaments.
.
anec_web
Des de fa uns anys, entre els productes agroalimentaris que es poden adquirir a la vall, també hi destaquen els productes frescos de l’ànec.